Diëtistenpraktijk Rinket
Verstandelijk beperkten

Verstandelijk beperkten

Verstandelijk beperkten

Voordat ik de opleiding Voeding en Diëtetiek ben gaan studeren, heb ik de opleiding Gehandicaptenzorg afgerond. Ik heb werkervaring opgedaan op verschillende vlakken: zeer moeilijk lerende kinderen, Autisme, jongeren met gedragsproblematiek etc. Daarnaast heb ik onderzoek gedaan naar het voedingspatroon bij verstandelijk beperkten.

Naast mijn affiniteit met verstandelijk beperkten, ligt mijn interesse natuurlijk ook in voeding en gezondheid. Ik vind het geweldig om dit met elkaar te combineren! Als diëtist behandel ik deze doelgroep om eet- en gewichtsproblemen onder controle te krijgen en te houden.

verstandelijk beperkten

Ik werk onder andere met Stippencoach. Stippencoach is een hulpmiddel voor kinderen, jongeren en volwassenen die niet passen in reguliere programma’s. Het draagt bij om een gezonder voedingspatroon te creëren bij ondergewicht, overgewicht of problematisch eetgedrag. 


 

Bij deze doelgroep kan het voorkomen dat reguliere voedingsadviezen moeilijk te begrijpen zijn, waardoor de voedingsadviezen niet toe te passen zijn in de praktijk. Bij de methode Stippencoach wordt het voedingsadvies visueel gemaakt en de grens van calorie-inname wordt aangegeven met het aantal stippen per dag. Niets is verboden, alles mag, zo lang het past binnen het aantal per dag geadviseerde stippen. 

 

Wil jij graag je levensstijl aanpassen maar weet je niet goed hoe? Ik help je graag! Maak een afspraak bij Diëtistenpraktijk Rinket in Enschede.