Volkoren matzes met gerookte zalm
Volkoren matzes met gerookte zalm

Volkoren matzes met gerookte zalm

Volkoren matzes met gerookte zalm

Benodigdheden voor 4 Matzes:

– 2 eetlepels Remia Friteslijn

– 2 eetlepels magere kwark

– 4 grote volkoren Matzes

– 250 gram gerookte zalm

– 1 bakje cherrytomaatjes 

– 1 rode ui

– Verse dille

– Sap van ½ citroen

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Snij de cherrytomaatjes in dunne plakjes, de rode ui in flinterdunne halve ringen en de de zalm in kleine snippers

2. Roer de friteslijn en de kwark door elkaar en schep de saus in een klein spuitzakje

* tip: heb je geen spuitzakje? Doe het mengsel dan in een ziplockbag en knip hier een klein puntje vanaf! 

3. Leg 1 Matze op een bord. Verdeel de plakjes zalm over de Matze en beleg deze vervolgens met de plakjes tomaat, de rode ui en de verse dille 

4. Spuit de saus in dunne lijntjes over de Matzes

5. Breng tot slot op smaak met enkele druppels citroensap en een paar korrels grof zout en versgemalen peper naar smaak

Voedingswaarden per Matze:

Calorieën: 230
Koolhydraten: 21 gram
Eiwitten: 17 gram
Vetten: 8 gram
Vezels: 4.5 gram

Pasen

Wil jij graag persoonlijk advies? Maak een afspraak bij Diëtistenpraktijk Rinket in Enschede!