Bosbessen kwarkcake
Dit recept voor een plakje cake is het ideale tussendoortje als je zin hebt aan iets zoets. Makkelijk om in een grote hoeveelheid te bereiden en mee te nemen als tussendoortje. Of om op tafel te zetten bij een verjaardag. Het voordeel van de cake is dat je de cake ook nog kan invriezen, op deze manier hoef je de cake niet in een paar dagen op te eten maar kan je het verspreiden voer meerdere momenten.
TIP: snij de cake in plakjes, doe hier huishoudfolie omheen en vries het dan in. Op deze manier kan je elke keer 1 plakje uit de vriezer halen en hoef je niet gelijk de hele cake te ontdooien.
TIP: je kan ook appel gebruiken i.p.v. bosbessen.

Ingrediënten:
• 500 ml magere kwark
• 150 gram havermoutmeel / amandelmeel
• 2 eieren
• 25 gram vanille suiker
• 125 gram bosbessen
• 7 gram bakpoeder
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Klop de eieren samen met de kwark met een mixer of garde
3. Voeg nu het havermoutmeel, suiker en bakpoeder toe en mix dit door het beslag.
4. Vet het bakblik in zodat je cake niet vast blijft plakken.
5. Giet het beslag in het cakeblik en verdeel hier de blauwe bessen over.
6. Zet de cake 45 minuten in de oven.
Let op; door de kwark is de cake was sponsiger dan een ‘normale’ cake! Het bakken kan daarom ook iets langer duren.
Wil jij graag persoonlijk advies? Maak een afspraak bij Diëtistenpraktijk Rinket in Enschede!