Bananenbrood
Bananenbrood

Bananenbrood

Bananenbrood

Ben je op zoek naar een verantwoorde snack? Probeer eens bananenbrood! Het is een lekkere snack die makkelijk te maken is. Je kunt eindeloos variëren met dit recept. Denk aan het toevoegen bosbessen, amandelen, walnoten, of kokos. Hieronder heb ik het recept uitgewerkt:

Ingrediënten:

– 3 bananen
– 150 gram volkoren tarwemeel
– 150 gram amandelmeel
– 4 ontpitte dadels
– 1 eetlepel koekkruiden
– 1 eetlepel kaneel
– 3 eieren
– 1 zakje bakpoeder

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een bakblik in.

2. Prak de bananen in een kom. Snijd de dadels in stukjes.

3. Meng alle droge bestanddelen in een andere kom (amandelmeel, volkoren tarwemeel, koekkruiden, kaneel, bakpoeder).

4. Voeg de geprakte bananen en dadels toe aan de droge bestanddelen en meng dit samen.

5. Voeg één voor één de eieren toe en meng alles goed samen. Optioneel: voeg een handje bosbessen toe en/of geplette amandelen.

6. Giet alles in het bakblik en bak 45 minuten in de oven.

 

Eetsmakelijk!

Wil jij graag adviezen over gezonde, lekkere recepten? Maak een afspraak bij Diëtistenpraktijk Rinket in Enschede!