Diëtistenpraktijk Rinket
Over ons

Over ons

Maartje Rinket

Mijn naam is Maartje Rinket, eigenaresse van Diëtistenpraktijk Rinket en ik ben sinds 2020 kwaliteitsgeregistreerd diëtist. Diëtist is een beschermde titel en ik ben gespecialiseerd op het gebied van voeding en gedrag bij ziekte en gezondheid. Ik heb de opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zelf houd ik ervan om te sporten en heb veel affiniteit met Crossfit. Ik vind het fascinerend hoeveel invloed voeding kan hebben op de sportprestaties. Ik heb mij dan ook laten specialiseren als sportdiëtist, lees hier meer over. Daarnaast heb ik de post-HBO Leefstijlcoach behaald. Lees hier meer over wat ik met betrekking tot leefstijlcoaching doe. 

Voordat ik de opleiding Voeding en Diëtetiek ben gaan volgen, heb ik de opleiding Gehandicaptenzorg afgerond. Over deze doelgroep en dieetbehandeling, lees hier meer over. Het is altijd al een passie van mij geweest om mensen te helpen. Dit geldt ook voor het werken naar jouw doel(en). Ik zet graag mijn kennis en ervaringen in om je te helpen en samen kijk ik met jou naar wat het beste bij je past. Mijn visie is daarbij dat ieder persoon uniek is en ook een unieke benadering nodig heeft.

Ik vind dat een goede gezondheid de sleutel is tot een langer en gelukkiger leven. Gezonde en gevarieerde voeding is de basis voor een goede gezondheid. Je lichaam heeft energie nodig om optimaal te kunnen functioneren. Deze energie haal je uit voeding dat rijk is aan bouwstoffen, vitamines en mineralen. De juiste voeding geeft je energie en kracht. Hetgeen wat je eet heeft namelijk invloed op hoe je je voelt, je immuunsysteem, fitheid en lichamelijke klachten. Mijn ervaring is dat goede voeding enorm veel kan veranderen in positieve zin, zowel fysiek als mentaal.

Aanwezig: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

Diëtist Rinket portret foto

Valerie uit het Broek
Mijn naam is Valerie uit het Broek. Voor mijn opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik de opleiding podotherapie afgerond aan het Saxion in Enschede, na enkele jaren in het werkveld als podotherapeut heb ik ervoor gekozen om mij verder te ontwikkelen en meer te leren over mijn passie: voeding en gezondheid. 

Daarvoor heeft voeding ook een belangrijke rol gespeeld in mijn leven bij het bedrijven van sport, namelijk Judo. 

Inmiddels ben ik gestopt met judo, maar sport ik nog steeds graag in mijn vrije tijd. Daarnaast houd ik van koken, bakken, reizen, uitgaan met vriendinnen en creatief bezig zijn. 

Naast mijn interesse voor voeding en gezondheid ben ik diëtiste geworden omdat ik het belangrijk vind iets positiefs bij te dragen aan de maatschappij en andere mensen te helpen. Hierbij staan kwalitatief goede zorg en persoonlijke aandacht voor mij centraal.

Aanwezig: vrijdag

De diëtisten zijn aangesloten bij:

Logo Nederlandse Vereniging van Diëtisten

Maartje Rinket
KP-nummer: 19105600789
Kwaliteitsgeregistreerd tot: 30-08-2025

 

Valerie uit het Broek
KP-nummer: 19105620589
Kwaliteitsgeregistreerd tot: 26-03-2029