Diëtistenpraktijk Rinket
Over mij

Over mij

Diëtist Rinket

Mijn naam is Maartje Rinket en ik ben sinds 2020 kwaliteitsgeregistreerd diëtist. Diëtist is een beschermde titel en ik ben gespecialiseerd op het gebied van voeding en gedrag bij ziekte en gezondheid. Ik heb de opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zelf houd ik ervan om te sporten en heb veel affiniteit met Crossfit. Ik vind het fascinerend hoeveel invloed voeding kan hebben op de sportprestaties. Ik heb mij dan ook laten specialiseren als sportdiëtist, lees hier meer over. Daarnaast heb ik de post-HBO Leefstijlcoach behaald. Lees hier meer over wat ik met betrekking tot leefstijlcoaching doe. 

Voordat ik de opleiding Voeding en Diëtetiek ben gaan volgen, heb ik de opleiding Gehandicaptenzorg afgerond. Over deze doelgroep en dieetbehandeling, lees hier meer over. Het is altijd al een passie van mij geweest om mensen te helpen. Dit geldt ook voor het werken naar jouw doel(en). Ik zet graag mijn kennis en ervaringen in om je te helpen en samen kijk ik met jou naar wat het beste bij je past. Mijn visie is daarbij dat ieder persoon uniek is en ook een unieke benadering nodig heeft.

Ik vind dat een goede gezondheid de sleutel is tot een langer en gelukkiger leven. Gezonde en gevarieerde voeding is de basis voor een goede gezondheid. Je lichaam heeft energie nodig om optimaal te kunnen functioneren. Deze energie haal je uit voeding dat rijk is aan bouwstoffen, vitamines en mineralen. De juiste voeding geeft je energie en kracht. Hetgeen wat je eet heeft namelijk invloed op hoe je je voelt, je immuunsysteem, fitheid en lichamelijke klachten. Mijn ervaring is dat goede voeding enorm veel kan veranderen in positieve zin, zowel fysiek als mentaal.

Diëtist Rinket portret foto
Kwaliteitsgeregistreerd Dietist Maartje Rinket
Logo Nederlandse Vereniging van Diëtisten