Ontbijtappeltaart
Ontbijtappeltaart

Ontbijtappeltaart

Ontbijtappeltaart

Houd jij van appeltaart? Probeer dan dit ontbijtappeltaartje – gezondere versie!

ontbijten met appeltaart

Ingrediënten voor 1 persoon:

30 gram havermout

60 ml halfvolle melk

Snufje kaneel

1 eetlepel rozijnen 

1 ei

¼ appel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Wel de rozijnen in lauwwarm water.

3. Pureer de havermout, melk, ei en kaneel in een blender. Vet een ovenbestendig schaaltje in (ik gebruikte een ramekin).

4. Schil de appel en snijd in stukjes. Haal de rozijnen uit het water en dep ze droog. Meng de rozijnen, appel en beslag en giet in het schaaltje.

5. Zet in de oven voor 20-25 minuten.

6. Top af met 1 eetlepel poedersuiker.

Appeltaart is een klassieker. Dit heerlijke ontbijttaartje is de perfecte traktatie voor elke dag. Je kunt de appels variëren met peren. Wat ook lekker is: voeg gehakte noten toe aan het beslag.

Eetsmakelijk!

Voedingswaarden:

Calorieën: 261

Koolhydraten: 34 gram

Eiwitten: 12,5 gram

Vetten: 7,5 gram

Vezels: 3 gram 


Wil jij graag adviezen over gezonde, lekkere maaltijden? Maak een afspraak bij Diëtistenpraktijk Rinket in Enschede!