Eiersalade
Eiersalade

Eiersalade

Eiersalade

Zin in een lekkere eiersalade voor op brood of op een cracker? Probeer dit recept eens! Super makkelijk klaar te maken met slechts een paar ingrediënten.

eiersalade

 Ingrediënten voor 1 persoon:

– 2 eieren

– 2 snee volkoren brood

– 1 eetlepel yogonaise of friteslijn van Remia

– Bieslook

– Peper

Bereiding:

Kook de eieren hard. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze af. Snijd in stukjes en meng samen met de yogonaise/friteslijn, bieslook en peper. Verdeel over 2 snee brood. Tip: rooster het brood voordat je het belegd met de eiersalade.  

Eetsmakelijk!

 

Voedingswaarden:

Calorieën: 348

Koolhydraten: 30 gram

Eiwitten: 20 gram

Vetten: 15,4 gram

Vezels: 4,7 gram

Wist je dat eieren rijk zijn aan vitamine B12, vitamine D en mineralen? Daarnaast bevatten eieren veel eiwitten. Eiwitten zorgen voor een verzadigend gevoel en bevordert spierbehoud/opbouw. 

Ik krijg vaak de vraag hoe vaak je eieren per week kunt eten in verband met het cholesterolgehalte. Eieren bevatten inderdaad cholesterol. Te veel cholesterol is minder gunstig voor je hart- en bloedvaten omdat dit kan blijven plakken aan de binnenkant van de vaatwanden dat kan leiden tot aderverkalking. Je kunt veel beter letten op het cholesterol dat in andere voedingsmiddelen zit. Denk aan bewerkte producten zoals koekjes, kant- en klaar producten, het soort vet (zoals roomboter, palmolie), vette kaas, vette vleeswaren. Deze producten hebben namelijk een groter invloed op je cholesterolgehalte. Om de dag een ei eten is geen probleem. 

 

Wil jij graag adviezen over gezonde, lekkere maaltijden? Maak een afspraak bij Diëtistenpraktijk Rinket in Enschede!