Diëtistenpraktijk Rinket
Leefstijlinterventie

Leefstijlinterventie

Gecombineerde leefstijlinterventie

Ben jij ouder dan 18 jaar, heb je overgewicht en wil je graag je leefstijl veranderen? Wellicht is de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) iets voor jou! In samenwerking met JaysPT, fysiotherapiepraktijk Hullegie en Richter en fysiotherapie Huigen en Pruntel bieden wij de Gecombineerde Leefstijlinterventie SLIMMER aan. De Gecombineerde Leefstijlinterventie is een tweejarig programma waarbij je wordt begeleid door mij als diëtist/leefstijlcoach, door de fysiotherapeut/personal trainer en de buurtsportcoach. Duurzaam verbeteren van je leefstijl staat centraal! Het eerste half jaar is intensief, daarna wordt er gekeken hoe je je leefstijl kan blijven volhouden.

dietist en personal trainer
leefstijlinterventie

Wat houdt het programma in, hoe doe je mee en wat zijn de voorwaarden?

Huisarts

Een verwijzing van de huisarts is nodig om mee te doen. Heb je een BMI van 25 – 30 en een verhoogd gezondheidsrisico zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten of slaapapneu of heb je een BMI van 30-40? Dan kom je in aanmerking voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie.

Diëtist en leefstijlcoach

Het gehele programma zal ik je begeleiden bij het creëren van een gezond voedingspatroon, ik coach je bij gedragsverandering en gedragsbehoud. Er zijn in totaal 3 groepsbijeenkomsten gepland verdeeld over 2 jaar. De eerste groepsbijeenkomst geef ik een presentatie over voeding en de twee andere bijeenkomsten is gericht op gedragsbehoud. 

Fysiotherapeut/personal trainer

Alvorens de sportlessen starten heb je een intakegesprek met de fysiotherapeut/personal trainer. Dit om te achterhalen wat je huidige beweegpatroon is en wat je doel is. Er zijn in totaal 24 sportlessen, 1 keer per week. Dit is ongeveer 5-6 maanden lang. Iedere sportles duurt 1 uur. De groep bestaat uit 8 deelnemers. Samen werk je naar het behalen van jouw doelen!

Buurtsportcoach

Na ongeveer 3 maanden maak je kennis met de buurtsportcoach. De buurtsportcoach begeleid je verder naar lokaal beweegaanbod. Er wordt gekeken naar een passende beweegactiviteit bij jou in de buurt. Wij werken samen met Sportaal Enschede.

Kosten

Het programma wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en gaat niet van het eigen risico af. Er zitten dus geen kosten aan verbonden. Wij hebben voor de GLI een contract met alle zorgverzekeraars behalve met Zorg en Zekerheid, Zilveren Kruis, ASR en Eno.

Aanmelden?

Wil jij je graag aanmelden voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie of wil je meer informatie? Klik hieronder om je aan te melden of neem contact met ons op via telefoon, Whatsapp of de mail!