Tabouleh met bulgur en halloumi
Tabouleh is een lekkere salade uit het Midden-Oosten. Het gerecht vindt zijn oorsprong in Libanon en Syrië en is wereldwijd een populair gerecht!
De basis van tabouleh bestaat uit verse peterselie, tomaten, munt, ui, citroensap en olijfolie. Deze ingrediënten zorgen voor een gezonde en verfrissende salade. Tabouleh kun je ook variëren met quinoa of je kan er ook stukjes sinaasappel aan toevoegen voor een frisse variatie.
Hieronder heb ik een recept uitgewerkt voor 2 personen. Ik heb bulgur en halloumi toegevoegd om het wat volwaardiger te maken. Eetsmakelijk!
Ingrediënten:
– 150 gram volkoren bulgur (ongekookt)
– 1 citroen
– 200 gr tomaten
– 2 handen vol peterselie
– 1 ui
– 3 takjes munt
– Olijfolie
– Granaatappel melasse
– 1 komkommer
– 200 gr halloumi
Bereiding:
1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Was de tomaten en snijd in stukjes. Was de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
3. Snipper de ui. Hak de peterselie en munt.
4. Voeg ingrediënten bij elkaar.
5. Bak de halloumi goudbruin en serveer bij het gerecht.
Voedingswaarden:
Calorieën: 761
Koolhydraten: 66 gram
Eiwitten: 35,8 gram
Vetten: 36 gram
Vezels: 13,5 gram