Risotto met spinazie en zalm
Vette vis is een goede bron van omega-3 vetzuren, eiwitten, vitamines, mineralen en antioxidanten. Omega-3 vetzuren zijn goed voor je hartgezondheid, je hersenen en je algehele welzijn. Ze kunnen helpen het cholesterolgehalte te verlagen en ontstekingen in het lichaam te verminderen.
Een voorbeeld van vette vis is zalm. Zalm kun je op verschillende manieren eten zoals op brood of bijvoorbeeld in een pasta gerecht. Hieronder vind je een lekker en gezond gerecht met zalm!

Ingrediënten voor 2 personen:
• 120 gram risottorijst (ongekookt gewicht)
• 250 gram (diepvries)erwten
• 4 handjes spinazie
• 1 ui, gesnipperd
• 300 gram champignons
• 2 teentjes knoflook
• 600 ml groentebouillon (natrium-arm)
• 1 eetlepel olijfolie
• zout & peper
• 1 citroen (aan plakjes)
• 200 gram zalm
• 40 gram 30+ kaas
• Pijnboompitjes voor garneren
Bereidingswijze:
1. Snipper de ui fijn en hak de knoflook fijn. Halveer de champignons.
2. Snij de citroen in plakjes of partjes.
3. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de gesnipperde ui glazig. Voeg dan de knoflook toe. Voeg vervolgens ook de champignons toe.
4. Doe de risottorijst in de pan en bak deze mee tot de rijstkorrels glazig beginnen te worden (ongeveer 2-3 minuten).
5. Voeg dan een soeplepel bouillon toe aan de risottorijst. Blijf roeren en voeg pas weer een nieuwe lepel toe als alle bouillon helemaal is opgenomen.
6. Herhaal stap 6 tot je risotto gaar is. Deze stap duurt even (zo’n 20 minuten) maar dan heb je wel een risotto die lekker smeuïg en vol van smaak is. Proef tussendoor en stop met het toevoegen van de bouillon zodra je risotto gaar is.
7. Voeg na 15 minuten de risotto koken de doperwten toe.
8. Pureer de spinazie met een 1 eetlepel olijfolie tot een groene sasus.
9. Voeg als de risotto klaar is de groene saus toe. Roer alles goed door elkaar.
10. Bak in de tussentijd de zalm gaar naar wens. Vaak is dit ongeveer 3-4 minuten per kant.
11. Serveer de risotto op een bord. Garneer het af met de kaas, pijnboompitjes en een paar schijfjes citroen. Voeg als laatste de zalm toe.
Wil jij graag persoonlijk advies? Maak een afspraak bij Diëtistenpraktijk Rinket in Enschede!