Pasta pesto
Deze variatie op de welbekende pasta pesto zet je binnen 20 minuten op tafel! Ideaal dus als je op een doordeweekse dag na werk geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar toch een voedzame maaltijd op tafel wilt zetten. Hij zit ook nog eens boordevol groente en door gebruik te maken van kookzuivel i.p.v. kookroom, ook nog eens een stuk lager in calorieën dan een doorsnee pasta pesto!

Ingrediënten voor 2 personen:
– 100 gram ongekookte volkoren pasta
– 200 gram kipfilet
– 400 gram gesneden Italiaanse wokgroente
– 250 gram cherrytomaten
– 2 theelepels groene pesto (zelfgemaakte/verse uit de supermarkt/uit een potje, waar je eigen voorkeur naar uitgaat)
– 100 ml kookzuivel 7% vet
– Peper
– Zout
– Paprikapoeder
– Knoflookpoeder
– Italiaanse kruiden, zoals basilicum, peterselie, oregano etc.
Bereidingswijze:
1. Kook de pasta gaar volgens de verpakking
2. Snijd de kip in kleine blokjes
3. Kruid de kip met peper, paprikapoeder en een beetje zout
4. Bak de kip totdat het gaar is
5. Haal de kip uit de pan en voeg in dezelfde pan de Italiaanse wokgroente toe
6. Roerbak de wokgroente ongeveer 3 minuten
7. Halveer in de tussentijd de tomaatjes
8. Voeg na ongeveer 3 minuten de pesto toe en bak dit ongeveer 3-5 minuten mee met de wokgroente
9. Voeg de tomaatjes en de kookzuivel toe
10. Breng op smaak met peper, zout, knoflookpoeder en de Italiaanse kruiden
11. Voeg de gaargekookte pasta toe aan het groente mengsel en verwarm het geheel nog ongeveer 3 minuten mee.
Voedingswaarden:
Calorieën: 525
Koolhydraten: 50 gram
Eiwitten: 37 gram
Vetten: 17,5 gram
Vezels: 11,3 gram
Wil jij graag persoonlijk advies? Maak een afspraak bij Diëtistenpraktijk Rinket in Enschede!