Gezonde lasagne
Gezonde lasagne

Gezonde lasagne

Gezonde lasagne

Wie houdt er nou niet van lasagne? Ik heb een heerlijk recept uitgewerkt. Ik heb vegetarisch gehakt verwerkt in dit gerecht omdat ik geen vlees eet, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om gewoon gehakt te gebruiken. Het recept is voor 4 personen. Heb je wat over? Je kunt de lasagne in de koelkast bewaren en de volgende dag weer opwarmen, lekker makkelijk!  

Gezonde lasagne

Ingrediënten:

– 400 gr Italiaanse roerbakgroenten
– 200 gr (vegetarisch) gehakt
– 800 gr gepelde tomaten
– 3 tenen knoflook
– 1 courgette
– Italiaanse kruiden van Euroma
– Basilicum
– 125 gr mozzarella
– 9 volkoren lasagnebladen
– 400 ml halfvolle melk
– 50 gr volkoren tarwemeel
– Peper

 
Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2.Snijd de knoflook fijn en courgette in plakjes. Doe olie in de pan en bak de knoflook, courgette en de roerbakgroenten. Voeg het (vegetarisch) gehakt toe. Voeg als laatste de gepelde tomaten toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden.

3. Verhit in een steelpan een klein beetje olie en voeg de tarwebloem toe. Voeg dan scheutje voor scheutje de melk toe totdat je een bechamelsaus krijgt. Voeg peper toe.

4. Vet een ovenschaal in. Bedek het eerste laagje met bechamelsaus, dan de lasagnebladen en vervolgens de gehaktsaus. Herhaal dit 2 keer en eindig met bechamelsaus. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de lasagne. Top als laatste af met blaadjes basilicum. Doe de lasagne 45 minuten in de oven.

Eetsmakelijk!

Voedingswaarden per persoon:

Calorieën: 516
Koolhydraten: 61 gram
Eiwitten: 32 gram
Vet: 18 gram
Vezels: 10.5 gram


Wil jij graag adviezen over gezonde, lekkere maaltijden? Maak een afspraak bij Diëtistenpraktijk Rinket in Enschede!