Gevulde puntpaprika’s met een Indiase twist
Dit is een snel, makkelijk, gezond én eiwitrijk gerecht zonder vlees.

Ingrediënten voor 2 personen:
• 2 puntpaprika’s
• 300 gram linzen
• 50 gr geraspte 30+ kaas
• 1/3 courgette
• 100 gr (ongekookt gewicht) zilvervliesrijst of couscous
Voor de yoghurtdressing:
• 200 ml Griekse yoghurt 0% vet
• Paar blaadjes verse munt
• Paar takjes verse koriander
• 0,5 komkommer
• Scheutje citroensap
• 2 teentjes knoflook
• Zwarte peper
Bereidingswijze paprika’s:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
3. Kook de zilvervliesrijst of volkoren couscous volgens de instructies op de verpakking.
4. Halveer de puntpaprika’s in de lengte en leg ze op de bakplaat.
5. Bak de courgette gaar en voeg de linzen toe aan het mengsel.
6. Vul de doorgesneden paprika met de linzen en courgette. Garneer af met de kaas.
7. Bak de gevulde puntpaprika’s circa 15 minuten in de oven op 200 graden.
Bereidingswijze yoghurtdressing:
1. Snijd de komkommer doormidden en verwijder het vruchtvlees. Rasp de rest van de komkommer.
2. Snijd de knoflook in kleine stukjes.
3. Snijd de munt en koriander fijn.
4. Voeg de komkommer, munt, koriander en Griekse yoghurt 0% vet bij elkaar en meng het goed door. Voeg vervolgens de citroensap, munt, koriander, knoflook en zwarte peper toe.
Serveer de puntpaprika’s met de yoghurtsaus. Eetsmakelijk!
Voedingswaarden:
524 calorieën
7,7 gram vet
3,7 gram verzadigd vet
33,2 gram eiwit
72,2 gram koolhydraten
13,4 gram vezels
Wil jij graag persoonlijk advies? Maak een afspraak bij Diëtistenpraktijk Rinket in Enschede!