Maaltijd plannen
Maaltijd plannen

Maaltijd plannen

Maaltijden plannen

Het voorbereiden van maaltijden of een weekplanning maken kan helpen om een gezonde leefstijl te blijven volgen. Persoonlijk maak ik altijd een weekplanning wat ik ga eten de hele week. Op die manier hoef ik niet elke dag te bedenken wat ik ga eten en dat geeft mij meer rust. De kans is ook kleiner dat je dan andere dingen gaat eten die je achteraf liever niet zou willen eten.

maaltijden plannen

Wil je ook graag een betere planning maken van je maaltijden maar vind je dit lastig? Hieronder geef ik 3 tips:

1. Bedenk wat je de hele week gaat eten en schrijf dit op.

Dit is even een werkje, maar dan heb je voor de rest van de week hier profijt van. Heb je nog restjes over in de koelkast? Hier kun je een maaltijd van maken. De app Receptenapp Slim Koken van het Voedingscentrum is een handige tool om inspiratie op te doen. Blader in reclamefolders of kijk op internet wat er in de aanbieding is en maak op basis daarvan een planning. Op die manier bespaar je geld.

 

2. Boodschappen

Doe zoveel mogelijk boodschappen in één keer zodat je alles al in huis hebt. Producten dat minder lang goed blijven kun je natuurlijk later in de week halen zoals groenten. Je kunt ook diepvriesgroenten halen. Ingevroren groenten bevatten net zoveel vitamines/mineralen als verse groenten. Deze zijn dus net zo gezond!

 

3. Maak het jezelf niet te moeilijk

Wees realistisch dat als je een drukke week hebt, je geen uren in de keuken wil staan. Je kunt ook een dubbele portie koken en dit invriezen zodat je dit op een andere dag kunt eten.

 

Vind je het lastig om maaltijden te bedenken en dit voor te bereiden? Ik help je graag! Maak een afspraak bij Diëtistenpraktijk Rinket in Enschede.