Beweging
Beweging

Beweging

Beweging

Beweging is een belangrijke factor voor je gezondheid. Het vermindert de kans op chronisch ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker. Daarnaast heeft beweging ook een gunstig effect op je mentale gezondheid: het kan stress verminderen.

Volgens de beweegrichtlijn zouden volwassenen wekelijks ten minste 2,5 uur matig tot intensief moeten bewegen en kinderen dagelijks minstens 1 uur. Matig tot intensief is bijvoorbeeld wandelen en fietsen, verspreid over de dagen. Daarnaast raadt de richtlijn aan om minstens 2 keer per week spier- en botversterkende activiteiten te doen (voor kinderen 3 keer) en balansoefeningen voor ouderen. 

dietist aan het wandelen

Ook is het belangrijk om lang stilzitten te voorkomen. Veel zitten hangt namelijk samen met een hoger risico op sterfte aan hart- en vaatziekten (bron: Gezondheidsraad 2017). De World Health Organization raadt aan om niet meer dan 30-60 minuten onafgebroken te zitten. Wissel zitten af met staan. Tegenwoordig zie je steeds meer sta-bureaus. Maak een extra rondje als je koffie/thee gaat halen en elke dag een lunchwandeling. 

Wil jij graag fitter worden en meer bewegen maar weet je niet hoe? Wij bieden de leefstijlinterventie ‘Slimmer’ aan in Enschede. Tijdens de leefstijlinterventie leer je onder andere hoe je meer kunt bewegen op een manier dat bij je past. Neem contact met ons op voor meer informatie!