Overnight Oats
Zin in een lekker ontbijtje? Probeer deze overnight oats! Gemaakt van onder andere havermout, chiazaad en vers fruit. Wist je dat havermout veel vezels bevat en bijdraagt aan het verlagen van het cholesterol? Daarnaast heeft het een lage ‘glycemische index’, dit houdt in dat het je bloedsuikerspiegel stabiel houdt.
Overnight oats maak je door havermout een tijdje te laten weken in (plantaardige) melk. De havermout trekt in de melk en wordt zachter. Omdat het veel vezels bevat, zorgt het ervoor dat je een verzadigend gevoel hebt!
Ingrediënten voor 1 persoon:
– 3-4 eetlepels havermout (25 gram)
– 150 ml halfvolle melk
– 1 eetlepel chiazaad
– 100 gram vers fruit (ik koos voor een halve banaan, handje frambozen en bosbessen
– Optioneel: kaneel of speculaas- en koekkruiden
Bereidingswijze:
1. Meng de havermout, melk, chiazaad, speculaas- en koekkruiden in een kommetje. Laat dit minstens 4 uur in de koelkast intrekken. Tip: zet een avond van te voren in de koelkast voor de volgende ochtend.
2. Haal de overnight oats uit de koelkast en top af met vers fruit.
Eetsmakelijk!
Voedingswaarden:
Calorieën: 243
Koolhydraten: 34 gram
Eiwitten: 10 gram
Vetten: 6 gram
Vezels: 5,5 gram
#overnight oats #ontbijt #gezond #dietist #dietistenschede
Wil jij graag adviezen over gezonde, lekkere maaltijden? Maak een afspraak bij Diëtistenpraktijk Rinket in Enschede!